Categorie├źn

Merken

Uw Motor Winterklaar maken

In winkelwagen:

Er zijn een aantal punten te bedenken om uw buitenboordmotor winterklaar te maken.

-Het is van belang ieder seizoen de bougies vervangen.

-U kunt de staartstukolie vervangen zodat u zeker weet dat er geen water in zit.

-Bij een viertakt buitenboordmotor kunt u de olie in uw motorblok vervangen, ook zodat u zeker weet dat er geen water in zit.
Tevens zit er vanaf bij viertakt motoren vanaf 9.9 pk een oliefilter op de motor welke ook vervangen kan worden.

-Gooi uw benzinetank leeg in een schone jerrycan. Laat tijdens het overgieten in de andere jerrycan de benzine door een aantal doeken lopen. Deze doeken nemen het eventuele water op wat er mogelijk in de benzinetank aanwezig was. Als uw benzinetank grotendeels leeg is, stop dan een doek in uw tank om de laatste restjes benzine en water op te nemen. Verwijder de doek weer met bijvoorbeeld een ijzerdraadje uit de tank, doe de dop op de tank met de ontluchting open. Sla op deze manier de benzinetank leeg op en gooi volgend seizoen weer gewoon nieuwe benzine in de tank. Zo voorkom je schade aan de motor omdat er geen water in de benzine mogelijk is.

-Als u een waterafscheider heeft, kunt u deze leeg laten lopen zodat deze niet bevriest.

-Als er iets gerepareerd moet worden aan uw buitenboordmotor, wacht dan niet totdat u weer lekker kunt varen en het mooi weer is! Voer de nodige reparaties uit voordat u de motor ergens ophangt voor de winter. Op deze manier kunt u uw buitenboordmotor meteen pakken zodra het mooi weer is, en dat is wel zo prettig.

-Het beste is om bij de carburateur alle benzine uit uw motor te laten lopen. Als u de motor laat draaien totdat deze er mee stopt zonder benzinetank er aan gekoppeld, blijft er evengoed nog een hoop benzine achter in uw carburateur en leidingen.

-Verwijder de propeller van de motor en controleer deze op beschadigingen. Dit is de tijd om uw propeller te vervangen, niet als het lekker weer is en u ergens midden op het IJsselmeer vaart!
Artikel opgenomen in ons assortiment op Friday 03 November, 2006.

Talen

Svenska  spanish  german  
dutch  Francais  portuguese  
norwegian_utf8  italian  Danish  
finnish  English  
Uw ip adres is: 44.192.94.177
Copyright © 2024 Klijzing Yamaha Buitenboordmotoren en Buitenboordmotor Onderdelen. Powered by Zen Cart