Categorieën

Merken

Impeller 4A, 5C, F4A, F4B, F5A, F6C

  • Model: 6E0-44352-00
  • Gefabriceerd door: Yamaha

€24,20EUR

In winkelwagen:

Wilt u voor een goede koeling zorgen?

Impeller voor 2 takt buitenboordmotor Yamaha 4pk type 4A - 4AS 5pk type 5C - 5CS, Yamaha 4-takt buitenboord motor, 4pk type F4A - F4B, 5pk type F5A, 6pk type F6A.

Er wordt water door uw buitenboordmotor gepompt door een centrifugaal pomp. Meestal doen deze pompen het gewoon, maar als de buitenboordmotor heeft gedraaid zonder water te hebben aangezogen vanuit het staartstuk, kan het zijn dat de impellerschoepen helemaal verdwenen zijn. Dit heeft tot gevolg dat er geen water door het motorblok gepompt wordt, wat fatale gevolgen voor uw motor kan hebben.

Het is dus ook verstandig om regelmatig uw impeller te controleren op scheurtjes of beschadigingen. Meestal kunt u bij de waterpomp komen door uw staartstuk van uw motor af te sleutelen door het losmaken van de boutjes onder de cavitatieplaat, de horizontale plaat boven de propeller. Zorg dat uw motor in zijn vrij staat als u het staartstuk demonteert. Als u het staartstuk in handen heeft, ziet u een verticale stang er uit steken, dit is de aandrijfas. Om deze aandrijfas zit de impeller in de waterpomp. De waterpomp kunt u open halen door hier ook de schroefjes van los te draaien en het plaatje te verwijderen. Onder dit plaatje vind u de impeller.


Artikel opgenomen in ons assortiment op Wednesday 14 January, 2015.

Talen

Svenska  spanish  german  
dutch  Francais  portuguese  
norwegian_utf8  italian  Danish  
finnish  English  
Uw ip adres is: 3.236.116.27
Copyright © 2024 Klijzing Yamaha Buitenboordmotoren en Buitenboordmotor Onderdelen. Powered by Zen Cart